GRAVIDFOTOGRAF I STOCKHOLM & VÄSTERNORRLAND


Jag vill börja med att säga stort grattis till graviditeten!

Har du precis plussat på stickan? Eller har ni kanske vetat om graviditeten ett tag redan?

Vägen till att bli gravid kan se ut på många olika sätt, kanske kom graviditeten som en överraskning eller så var den planerad. Kanske har ni kämpat i åratal och äntligen så är det bara veckor eller månader tills ni får träffa ert lilla mirakel.


Oavsett vilket - stort, stort grattis! Vilken spännande resa ni har framför er.


En kropp som förändras, små fladder och buffar som börjar kännas i magen och en mängd olika, kanske nya känslor som kommer. Kroppens förändringar kan upplevas väldigt olika, kanske känner du dig obekväm i allt det nya som graviditeten innebär eller så har du aldrig känt dig mer tillfreds och vacker. Oavsett vilket så tycker jag att du ska unna dig själv att föreviga din graviditet - den här tiden som inte kommer igen när du börjar lära känna den där lilla personen som växer inom dig.


Kanske känns det inte så viktigt just nu om du känner dig obekväm i din kropp, men när du sedan har den där lilla människan på utsidan och vet att det var hen som fanns där inne - då kommer du önska att du förevigat er första tid tillsammans.


Personligen tycker jag att det finns få saker som är så vackra som en gravid kvinna.

Inte bara rent utseendemässigt, utan också för att jag fascineras av hur ett nytt litet mirakel kan växa inom oss. Det är inte för inte som jag är utbildad barnmorska och valt att specialisera mig på gravid- och moderskapsfotografering. Efter alla förlossningar jag varit med på så har ju inte fascinationen minskat direkt. Den styrkan och urkraften som finns inom kvinnor, wow alltså!

jag vill porträttera både lugnet och den där styrkan och urkraften som du som gravid har, som jag så många gånger fått bevittna inne på FÖRLOSSNINGSrummet

Från barnmorska till gravidfotograf

Om mig bakom kameran

Så, vem är jag? Sara, 32 år gammal, born and raised I Norrland men bor i Stockholm sedan 2014. Är som person varm, omtänksam och har nära till skratt. Varvar skratten med att svära en hel del.

Feminist, hundtokig & växtnörd. Älskar lukten av regn, att bada och har fortfarande inte lärt mig dricka kaffe. Trots att jag är uppväxt i Norrland så hatar jag kryp och är livrädd för nattfjärilar. Min storasyster brukade skoja om att jag är den enda i världen som är rädd för blomflugor 😂

Mer om mig

UTOMHUSFOTOGRAFERING ÅRET RUNT I STOCKHOLM

Höst

September-November

För dig som har BF

november till januari

Vinter

December-Februari

För dig som har BF

 februari till april

Gravidfotografering bland körsbärsträden i Kungsträdgården Stockholm

Vår

Mars-Maj

För dig som har BF

maj till juli

Sommar

Juni-Augusti

För dig som har BF

augusti till oktober

“VIKTIGAST AV ALLT VAR ATT SARA FICK MIG ATT KÄNNA MIG VACKER OCH BEKVÄM I SITUATIONEN, SOM ÄNDÅ ÄR LITE SPECIELL!”


Känner du dig obekväm framför kameran?


Ingen fara! Alla vackra och fantastiska kvinnor jag fotograferat har känt sig nervösa och obekväma med tanken att stå framför kameran, men varenda en av dem har sedan känt att det släppt när vi träffats och börjat fotografera! Jag lovar att jag kommer peppa och guida dig under hela processen. Du kommer garanterat höra mig bakom kameran "åh, fyfan vad fint det blir!", "wooow!" och "men gud jag orkar inte vad fint!".


Och handen på hjärtat, hur många är vi egentligen som är bekväma med att stå framför en kamera? Jag är inte en av dem, men jag övar på det. Du behöver bara dyka upp och vara den starka och vackra kvinna som du är - sedan sköter jag resten! Jag kommer ge dig små instruktioner för att bilderna ska bli så naturliga och bra som möjligt.


Tvekar du på att boka en fotografering för att du inte känner dig bekväm i din gravida kropp? Dessa bilder kommer bli något helt annat än spegelbilderna du tagit eller bilderna din sambo tar på dig. Här kommer du att bära vackra klänningar (eller eget plagg om du så önskar), i en noga utvald miljö och får dessutom hjälp av mig med hur du ska stå, vad du ska göra m.m. När du väl får din lilla i din famn så kommer du att se tillbaka på din gravida kropp på ett annat sätt, det var ju den som skapade och bar ditt älskade lilla barn. Som var ditt barns hem den allra första tiden.

“NO ONE IS YOU, AND THAT IS YOUR SUPERPOWER”


Love notes från tidigare kunder

Josefin & Linus


“Vi kunde inte varit mer nöjda med våra gravidbilder! Sara fick mig/oss känna bekvämlighet framför kameran och vi fick bra guidning hur vi skulle agera. Superfina klänningar att låna och fin redigering. Var så många fina bilder så kunde inte välja ut ett par stycken så slutade med 15 bilder. 5 av 5 ⭐️ och rekommenderar verkligen och kommer anlita Sara för framtida familjefoton etc!”

01 / 05

Är jag rätt fotograf för dig?

Ja, om du vill ha...


  • En fotograf som är varm, inkännande och omhändertagande.
  • En fotograf som, trots att jag inte har några egna barn, är helt införstådd med hur olika graviditeter kan te sig och upplevas. Som barnmorska har jag träffat väldigt många gravida kvinnor med olika krämpor, historier och upplevelser.
  • En fotograf som är genuint intresserad av dig och din graviditet.
  • En fotograf som älskar att fotografera i det magiska ljuset som golden hour (timmen innan solnedgång) ger, men också älskar mulet väder med dramatiska moln.


förväntan & längtan

"Till dig/er som funderar på att boka gravidfotografering så rekommenderar vi varmt Sara som fotograf. Hon är professionell, lätt att ta kontakt med, svarar snabbt och ger god och tydlig information innan fotograferingen. Hon är otroligt lättsam och omhändertagande under själva fotograferingen. Bilderna blev OTROLIGT fina och vi har valt många favoriter!! Vi är väldigt glada och tacksamma över att ha blivit fotograferade av Sara 😍❤️"


DEMIN & IVAN

Såhär går det till - från första kontakt till leverans

Första kontakten

Jag rekommenderar att du kontaktar mig ca 3-4 månader innan BF för att boka en gravidfotografering. Fotograferingen brukar oftast ske någon gång under v 27-36. Använd bokningsformuläret som finns i slutet av denna sida, där kommer du också att få godkänna mina villkor så läs noga!


Du får oftast svar inom 48 h. 


Psst! Kom ihåg att kolla din skräpkorg ifall mitt mail hamnat där.


Bokning

Vi har nu kommit överens om ett datum för fotograferingen och när du har betalat bokningsavgiften på 1500 kr (dras sedan av från slutfakturan) är ditt datum garanterat. I samband med detta bokar vi in en konsultation på ca 30 minuter där vi får lära känna varandra lite mer och jag får höra om dina önskemål inför fotograferingen.


P.s Fri ombokning ingår vid sjukdom och väldigt dåligt väder.


Planeringssamtal

Inför konsultationen kommer du att få tillgång till min välkomstguide "Inför fotograferingen" som är full av info & tips, samt mitt klänningsgalleri för att se vilka klänningar du vill låna. För hos mig ingår det lån av 2-3 vackra klänningar under fotograferingen.


Nu vill jag få veta mer om dig och dina visioner och önskemål för fotograferingen! Jag utgår från Västerort och har mina smultronställen häromkring, men kan vara flexibel utifrån dina önskemål.


Jag är lyhörd och inkännande och mitt mål är att ge dig en fantastisk upplevelse att minnas för livet!


Fotograferingen

Så var det äntligen dags för själva fotograferingen! Yay!

Dagen innan så stämmer vi av så att vädret är på vår sida. Vi ses på utvald plats och fotograferar under ca 1-1,5 h.


Inom ett par dagar efter fotograferingen brukar jag visa en liten tjuvkik för jag förstår att du är väldigt nyfiken på resultatet (och jag med)!


Urval

Inom 14 dagar så levereras dina bilder via ett personligt galleri där du har ett urval på ca 30 bilder, som jag lagt ned mycket tid och kärlek på att redigera.


Du har då 7 dagar att i lugn och ro välja ut era 5 favoriter samt välja vilken bild ni vill välja till er lyxiga Fine art-förstoring på 30x40 cm. Om ni funderar över att köpa till fler bilder eller flera fine art-prints så får ni gärna höra av er vid frågor.


Leverans

Om du önskar välja till fler bilder än de som ingick i paketet så går det alldeles utmärkt, se prislista eller kontakta mig via mail.

 

Avslutningsvis kommer du att få en slutfaktura för valt paket och eventuella tillval, där bokningsavgiften är avdragen.


När slutfakturan är betald får du tillgång till att ladda ned dina valda digitala bilder, och jag beställer er Fine art-förstoring och eventuella tillvalsprodukter som sedan levereras via posten.


DIN INVESTERING

Allt detta ingår i din upplevelse


❦ Ca 30 min konsultation via telefon/zoom


❦ Ett peppande bollplank (jag!) från början till slut, jag är aldrig längre bort än ett mail eller DM på Instagram!


❦ Välkomstguide "Inför din fotografering" fylld med info, tips och svar på massor av dina frågor!


❦ Lån av 2-3 exklusiva klänningar ur min lånegarderob❦ 1-1,5 h fotografering


❦ Ett personligt webbgalleri där du i lugn och ro väljer ut dina favoriter bland ca 30 bilder


❦ 5 digitala varsamt bearbetade hög- och webbupplösta bilder


❦ En lyxig Fine art-print i 30x40 cm


4900 KR


För dig som bokar både gravid- och nyföddfotografering vid samma tillfälle bjuder jag på bokningsavgiften till nyföddfotograferingen (1500 kr)

VANLIGA FRÅGOR

När ska jag boka?

Eftersom jag har ett begränsat antal tider per månad är det bra om du bokar så fort som möjligt, gärna 3-4 månader före BF. Men det är aldrig för sent att skicka iväg en förfrågan, jag gör mitt bästa för att kunna hitta en tid!

På en gravidfotografering vill man ju såklart att magen ska synas, och hur stor magen hunnit bli i vilken vecka är ju väldigt individuellt. Men generellt brukar det vara bäst att fotograferas någon gång under vecka 27-36 beroende på hur du mår och hur stor magen är.

Jag känner mig inte bekväm med att stå framför kameran, kan jag ändå boka en fotografering?

Självklart! Jag lovar att jag kommer peppa och guida dig under hela processen. Och handen på hjärtat, hur många är vi egentligen som är bekväma med att stå framför en kamera? Jag känner mig inte heller bekväm med det, men jag övar på det. Du behöver bara dyka upp och vara den starka och vackra kvinna som du är - sedan sköter jag resten! Jag kommer ge dig små instruktioner för att bilderna ska bli så naturliga och bra som möjligt.

Vad ska jag ha på mig?

För att du ska slippa lägga dyra pengar på en vacker gravidklänning som kanske inte används mer än en gång så har jag en exklusiv lånegarderob med flertalet vackra klänningar i olika material, färger och storlekar. Under en gravidfotografering hos mig får du låna 1-2 klänningar. Vill du hellre ha på dig något du själv äger så går det naturligtvis också jättebra! Det viktigaste är att du känner dig vacker och bekväm!

Var fotograferas vi nånstans?

Fotoplatsen är väldigt viktigt för hur slutresultatet blir, därför väljer jag mina platser med omsorg. Vi kommer under konsultationen komma överens om vilken typ av miljö och plats du önskar fotograferas i - stranden, skogen eller en blomsteräng, du väljer och sedan sköter jag resten!

Får min partner och/eller syskon vara med?

Självklart får dom det! Men då detta ändå är en stund som är till för dig så rekommenderar jag att partner och/eller syskon är med i början eller slutet av fotograferingen.

Husdjur räknas såklart in i familjen också, så de är lika välkomna!

Hjälp det regnar, vad gör vi? ☂

Då jag endast fotograferar utomhus i naturligt ljus så har vädret stor betydelse för hur bilderna blir. Det kan bli jättefina bilder på en mulen och/eller regnig dag, men det beror helt på dina önskemål. Sådant kommer vi också diskutera på konsultationen.

Fotar du även på vintern?

Ja, jag fotar utomhus året runt! Under de kallare månaderna så tar vi oftare pauser och jag har med värmekuddar som du kan hålla i händerna och stoppa innanför kläderna. Jag tar också med varm choklad som vi kan värma oss med!

Vad händer om jag blir sjuk?

Om du skulle bli sjuk, särskilt i dessa tider, så bokar vi självklart om. Skulle det vara så att ditt mående försämras under graviditeten och du inte orkar/har möjlighet att genomföra fotograferingen så kan vi boka om det till en moderskaps- eller familjefotografering istället.

Fine art-print, vad betyder det?

Fine art-papper är ett papper av bästa kvalitet som har en lång hållbarhet och ger en lyxig känsla. Det ger bra färgdjup och detaljrikedom i bilderna, både för bilder i färg och svartvitt.

Jag beställer mina Fine art-prints från ett företag som är riktiga proffs på det dom gör eftersom jag vill att ni ska få era produkter i bästa kvalitet!

Hur går betalningen till?

I samband med bokningen så skickar jag ut en bokningsfaktura på 1500 kr som sedan dras av på slutfakturan. Denna avgift garanterar ditt bokade datum. När ni sedan valt vilka bilder ni vill ha och ev tillval skickas slutfakturan ut. Fotograf Sara Höglund är godkänt för F-skatt.

Vad händer om jag föder för tidigt?

Om du skulle föda för tidigt så vi inte hinner med en gravidfotografering kan du istället använda din betalda bokningsavgift till att boka någon av mina olika typer av moderskapsfotograferingar.

Kan jag köpa till extra bilder?

Självklart! Ofta kan det vara svårt att bara välja ut 5 favoriter.

5 extra bilder - 1500 kr
10 extra bilder - 2250 kr
Hela galleriet - 3000 kr

LEDIGA TIDER

senast uppdaterad 2/5Maj

(BF juni-juli)


1 tid


Juni

(BF juli-augusti)


1 tidJuli

(BF augusti-september)


1 tid

01 / 15

DIN INVESTERING

Allt detta ingår i din upplevelse


❦ Ca 30 min konsultation via telefon/zoom


❦ Ett peppande bollplank (jag!) från början till slut, jag är aldrig längre bort än ett mail eller DM på Instagram!


❦ Välkomstguide "Inför din fotografering" fylld med info, tips och svar på massor av dina frågor!


❦ Lån av 2-3 exklusiva klänningar ur min lånegarderob❦ 1-1,5 h fotografering


❦ Ett personligt webbgalleri där du i lugn och ro väljer ut dina favoriter bland ca 30 bilder


❦ 5 digitala varsamt bearbetade hög- och webbupplösta bilder


❦ En lyxig Fine art-print i 30x40 cm


4900 KR


gravidfotografering på stranden i klänning från mii-estilo

LÅT OSS SKAPA MINNEN FÖR LIVET TILLSAMMANS!


Fyll i bokningsförfrågan här nedan, så återkommer jag inom 2 arbetsdagar!

Fyll i nu direkt eller så tar vi det i samband med genomförd bokning (behövs för fakturan).

Fullständig adress dit er förstoring skickas

Mailet kan hamna i skräpkorgen ibland, så skickar även ett sms när jag svarat på bokningsförfrågan!

Hur har du mått under graviditeten? Något särskilt du tycker att jag borde veta om? Om du vill, får du jättegärna berätta lite om er historia. Någon särskild craving? Någon allergi?

Exempelvis vilken miljö du vill fotas i, vilken månad du skulle vilja fotograferas samt om du vill ha med sambo eller syskon på fotograferingen.

Om du har några särskilda önskemål gällande färg eller kanske någon favoritblomma, ange det under "Önskemål inför fotograferingen" eller så diskuterar vi det under konsultationen!

För t.ex presentkort/referenskort eller erbjudanjdekod