NYFÖDDFOTOGRAFERING I STOCKHOLM

Dom små fingrarna som griper kring ditt finger, dom tjocka låren med valkar, fjunet på axlarna och blicken på den där lilla, lilla personen som tagit er med storm.


Barn växer som allra fortast under sitt första levnadsår - så se till att föreviga den där första tiden när bebisen är så liten, för den är snabbt förbi.

Hej, Sara heter jag!


jag förevigar bebisbubblan, er allra första tid tillsammans

Jag kommer hem till er, till er trygga och lugna plats, och förevigar er första tid tillsammans med er nya lilla familjemedlem. Den första tiden efter en förlossning, och tillsammans med en helt ny liten person, kan vara ganska påfrestande. Kanske tar det lite tid att landa i förlossningen och det som faktiskt hände (för det är ju en väldigt stor händelse!) eller så har du/ni helt enkelt ingen lust att ta er iväg någonstans i början utan vill helst bara vara hemma och mysa. Därför kommer jag istället hem till er och fotograferar, vilket också kommer ge en mer naturlig och personlig touch till bilderna.

Fem snabba om mig


  1. Är utbildad sjuksköterska och barnmorska
  2. Kan inte låta bli att prata bebisspråk med bebisar
  3. Är varm, lugn och omhändertagande som person
  4. Moster/faster till 5 fantastiska ungar
  5. Kommer från ett litet samhälle i Norrland

Jag blev moster första gången när jag var 13 år gammal, till en liten pojke. Sedan dess har jag nog alltid älskat bebisar, och trodde att jag som 25-åring skulle ha i alla fall två barn. Idag är jag moster och faster till ytterligare fyra stycken underbara ungar, men har inga egna. Om det blir några, det får framtiden visa. Även om jag inte kan förstå hur det känns att bli förälder så har jag många gånger varit med och bevittnat när människor blivit just föräldrar och fått träffa sitt/sina barn för första gången - eftersom jag är barnmorska också. Jag är såklart väldigt van vid att hantera nyfödda, så ni kan känna er trygga med att lämna över er lilla skatt i mina händer.


Det finns nog få saker i världen som är så häftiga och mäktiga som att få vara med när en ny liten människa föds. Att höra det första skriket, få lägga upp barnet på mammans bröst och sedan bara ta ett steg tillbaka och känna in rummet och alla känslor.


Som barnmorska vet jag såklart också hur olika en kan må efter en förlossning. Hur olik starten med den nya familjen kan vara och se ut. Därför vill jag möta er där ni er - på er nivå. Kanske tänker du att det låter jobbigt om fotografen ska komma hem till er, för då måste ni ju städa? Men vet du, skit i det! För mig känns det helt normalt att det kan bli dammråttor liggandes, att dom där kartongerna i hallen som skulle slängas fortfarande står kvar och att det finns disk på diskbänken. Jag är där för att fotografera er och er nya lilla skatt, så fokusen ligger helt och hållet på er.

❤ NÄR ETT BARN FÖDS, SÅ FÖDS ÄVEN EN MAMMA ❤

DET GÅR SNABBT ATT GLÖMMA HUR SMÅ DE FAKTISKT VAR EN GÅNG

Under en nyföddfotografering med mig så ses vi hemma hos er (eller utomhus under sommarmånaderna om ni önskar) för att ta bilder på ert lilla tillskott i familjen. Jag tar gärna bilder på er tillsammans med bebisen och även amningsbilder om det önskas. Det brukar bli en fin mix av bilder som visar den första tiden fylld med värme, kärlek och närhet tillsammans med er lilla bebis.


Jag vill att en fotografering med mig ska kännas rolig och mysig, att inte bara bilderna utan också själva upplevelsen är minnesvärd. Det är såklart en stor sak att lämna över sitt lilla spädbarn i en annan persons händer, men jag är som sagt väldigt van vid spädbarn och mina kunder beskriver mig bland annat som varm, trygg och lyhörd.

amningsfotografering normalisera amning


"HON FICK MIG ATT KÄNNA MIG VÄLDIGT BEKVÄM OCH FIN"


Jag har träffat Sara för både gravid-och nyföddfotografering och blivit otroligt nöjd båda gångerna!! Bemötandet, helheten och resultatet har varit strålande! Hon fick mig att känna mig väldigt bekväm och fin som gravid och är så bra på att komma med tips på hur jag ska vara/agera för fina bilder.


Jag som verkligen aldrig känner mig trygg eller bekväm framför kameran annars och inte har några bilder alls framme på mig själv skulle vilja ha alla bilder hon tagit på mig framme på väggarna hemma. Tack Sara!!
Ulrika & lilla Märta

"HON FICK MIG ATT KÄNNA MIG VÄLDIGT BEKVÄM OCH FIN"


Jag har träffat Sara för både gravid-och nyföddfotografering och blivit otroligt nöjd båda gångerna!! Bemötandet, helheten och resultatet har varit strålande! Hon fick mig att känna mig väldigt bekväm och fin som gravid och är så bra på att komma med tips på hur jag ska vara/agera för fina bilder.


Jag som verkligen aldrig känner mig trygg eller bekväm framför kameran annars och inte har några bilder alls framme på mig själv skulle vilja ha alla bilder hon tagit på mig framme på väggarna hemma. Tack Sara!!
Ulrika & lilla Märta
Såhär går det till, från första kontakt till leverans

Kontakt


Första kontakten sker kanske via Instagram eller genom att du fyller i mitt bokningsformulär längst ned på sidan, där det sistnämnda är enklast då det ger mig alla uppgifter jag behöver. Kontakta mig gärna så fort du vet att du vill göra en nyföddfotografering!


Sedan återkommer jag inom 2 arbetsdagar och vi kommer överens om ett preliminärt datum, som sedan kan ändras beroende på när du föder.


Bokning


När vi kommit överens om ett preliminärt datum så skickar jag ut en bokningsfaktura på 1500 kr (som sedan dras av från slutfakturan), och när den är betald så är din fotografering bekräftad.


När det närmar sig BF så håller vi kontakten och stämmer av, jag är aldrig mer än ett mail bort!


Inför fotograferingen


Efter bokning kommer ni att få tillgång till en Välkomstguide med mer information och tips inför fotograferingen.


Jag har också klänningar m.m. till mammor som jag lånar ut vid nyföddfotografering, det som finns att låna hittar du i länken lite längre ned.


Dagen innan fotograferingen stämmer vi av så att alla är friska och vädret är på vår sida så vi får tillräckligt med ljus.

Fotografering


Äntligen är det dags att fånga er lilla bebis på bild! Jag kommer hem till er, vi bekantar oss lite med varandra och så börjar jag se mig omkring efter var det bästa ljuset finns. Sedan börjar vi fotografera i lugn och ro, behöver en blöja bytas eller bebisen matas - ja då tar vi en paus, eller så passar vi på att fota lite under tiden. Jag fotograferar gärna dig/er tillsammans med bebisen, och även när du ammar om du önskar.


Vi fotograferar i ungefär 2-2,5 h, beroende på hur många pauser som behövs m.m. Bebisen styr!


Urval & leverans


Efter 2-3 veckor får ni tillgång till ert personliga webbgalleri med de ca 30 bästa bilderna från fotograferingen. Sedan har ni 7 dagar på er att i lugn och ro välja ut era favoriter. När ni valt antal bilder och ev tillval skickas slutfakturan ut, och när den är betald levereras era digitala bilder tillgängliga för nedläggning via webbgalleriet. Fotoprodukter kommer hem till er efter ytterligare några veckor.

fine art förstoring

Vackra fotoprodukter


I er fotografering ingår en fine art-förstoring i 30x40 cm i tjockt, lyxigt papper med fin struktur som kommer att hålla sig fin under hela er livstid. Detta för att jag är mån om att det ska vara bra kvalitet på era produkter och för att jag vill att bilderna inte bara ska stanna i era telefoner eller på Instagram!


Om ni önskar välja till fler produkter så som förstoringar, album eller fina USB-minnen med bilderna på så hjälper jag er självklart med detta.


ER INVESTERING


❁ Välkomstguide med tips och info inför fotograferingen


❁ Tillgång till mig som bollplank från början till slut!


❁ Möjlighet att låna 1-2 vackra mammaplagg ur min kundgarderob


❁ ca 2-3 h fotografering i ert hem (eller utomhus sommartid)


❁ Personligt webbgalleri med ett urval på ca 30 bilder


❁ 5 digitala, redigerade hög- och webbupplösta bilder


❁ En Fine Art-förstoring på lyxigt papper i 30x40 cm


❁ Möjlighet att köpa till fler bilder och/eller produkter.


5500 kr

PSST! Vet du om att jag har paketpris?


För dig som bokar både gravid- och nyföddfotografering vid samma tillfälle bjuder jag på bokningsavgiften till nyföddfotograferingen (1500 kr)

VANLIGA FRÅGOR

När ska jag boka?

Skicka in din bokningsförfrågan så fort du vet att du vill göra en nyföddfotografering, gärna 2-3 månader före BF då jag har begränsat med tider. Men om du är ute i sista stund - skicka in en förfrågan så kan vi se om det går att lösa!

Vad ska vi ha på oss?

I välkomstguiden ni erhåller efter er bokning finns massor av info & tips, bl.a om detta. Vill ni ha ytterligare hjälp med att välja kläder så säg bara till så hjälper jag er gärna! Du som mamma får möjlighet att låna 1-2 plagg ur min kundgarderob till fotograferingen också.

Till barn har jag några plagg i neutrala, jordnära färger i olika storlekar att låna ut också.

Vad händer om vi blir sjuka?

Om du eller ditt barn skulle bli sjuk, särskilt i dessa tider, så bokar vi självklart om utan extra kostnad. Självklart bokar vi om fotograferingen om jag skulle vara sjuk, för att inte riskera att er lilla bebis blir smittad med något.

Jag är inte bekväm framför kameran..

Ingen fara, jag kommer att hjälpa dig med det! Och handen på hjärtat - hur många känner sig egentligen bekväma framför en kamera? Så fort vi börjar fotografera så brukar det släppa.

Värt att ha i åtanke är också att det är så värt att ta steget och boka en fotografering trots att det känns obekvämt för att ha minnen för livet tillsammans med sitt/sina barn. Jag lovar dig att ingen kommer se tillbaka på bilderna och tänka på om du hade gravidkilon kvar eller något annat som du oroar dig över.

Var fotograferas vi någonstans?

Vi fotograferar i ert trygga och lugna hem! Under sommarmånaderna går det också bra att fotografera utomhus om vädret tillåter och ni önskar det.

Går det att köpa till extra bilder?

Självklart! Ni väljer först efter att ni sett ert galleri hur många bilder ni vill köpa.

5 extra bilder - 1500 kr
10 extra bilder - 2250 kr
Hela galleriet - 3000 kr

01 / 11

LÅT OSS FÖREVIGA DEN MAGISKA FÖRSTA TIDEN TILLSAMMANS MED BEBISEN

Skicka in din bokningsförfrågan nedan, jag svarar inom två arbetsdagar!

Fullständig adress dit er förstoring skickas