GRAVID- & MODERSKAPSFOTOGRAF STOCKHOLM

Jag skrattar högt, svär mycket & pratar norrländska

älskar naturen & kallar mig själv mamma till min hund Tore

En norrländsk tjej på 30+ som bor i Stockholm sedan 2014. Kommer dock alltid vara norrländsk i hjärtat och jag kallar fortfarande det för "hemma".

Dialekten är kanske inte riktigt vad den brukade vara, men så fort jag pratar med någon hemifrån eller kommer hem så kommer den tillbaka som ett brev på posten!

Uppväxt med en pappa som tyckte om att fotografera, så det är nog därifrån jag fått det. Älskade att fotografera redan som liten och köpte min första systemkamera runt 2009, en Nikon D80.

Kontakta mig

Efter gymnasiet utbildade jag mig till sjuksköterska och i januari 2020 tog jag även barnmorskeexamen.

Att få vara med och uppleva när en ny liten person kommer till livet är det absolut häftigaste en kan vara med om!

Att få se urkraften som finns i oss kvinnor - wow alltså! Så otroligt imponerad av alla er som ska och har fött barn. När det kommer till yrket så har jag alltid känt att det är viktigt för mig att göra något betydelsefullt och få göra skillnad i någons liv. Det känner jag att jag gör både som barnmorska och fotograf. Jag har under många år fascinerats av både graviditet och barnafödande.


Att jag brinner lite extra för kvinnohälsa beror nog också på att jag själv har sjukdomen endometrios och fick kämpa i många år för att bli tagen på allvar och få en diagnos. I dagsläget är min sjukdom under ganska bra kontroll, men hade några år där den verkligen påverkade hela mitt liv och min vardag.


Som person är jag lugn, omtänksam och har nära till skratt. Svär gör jag också, lite för ofta om en frågar min storebror som har småbarn.

Skulle kanske beskriva mig som en extrovert introvert? Kan vara väldigt bubblig, skrattig och allt det där, men i nya situationer kan jag vara tillbakadragen och har också ett stort behov av egentid för att ladda batterierna,

När jag är ledig spenderar jag gärna tiden med att mysa med tända ljus framför en bra serie. Älskar också att äta på restaurang (om du inte provat tryffelpastan på Spago - bara gör det!) och att ta med mig kameran eller en ryggsäck med fika ut i skogen, gärna med fint sällskap. Det senaste jag fastnat för är stickning, jisses vilken mysig hobby alltså! Perfekt också att det går alldeles utmärkt att sticka samtidigt som man tittar på en bra serie eller lyssnar på en ljudbok/podd.

Plockar hjortron i Västernorrland
norrland ramsele

Ute i naturen kan jag bli helt tagen av lukten av regn eller blommande häggar, en stjärnklar himmel eller en vacker solnedgång. Känner mig lite gammal när jag säger det, men alla årstider har verkligen sin charm och jag älskar dem alla. Nåja, vintern här i Stockholm kanske inte är så mycket att hurra för (även om den har sina stunder) - men vintern hemma i Norrland däremot. M a g i s k! I januari 2023 besökte jag för första gången Island tillsammans med några andra fotografkollegor och blev helt FÖRÄLSKAD, herrejisses så vackert. Dit kommer jag absolut att åka fler gånger.


När vi pratar om magiska saker så kan jag ju inte låta bli att nämna långa ljusa sommarnätter heller, blir chockad varje sommar när jag är hemma för att jag glömmer av att det inte är så mörkt som i Stockholm överallt. I naturen tankar jag energi, och jag älskar att som fotograf ha naturen som min arbetsplats!


Jag är uppvuxen med både hundar och katter, framförallt det förstnämnda, och under 2023 fick jag äntligen uppfylla en stor dröm- att skaffa min egna sheltievalp. Så nu är jag mamma till min lilla Tore, japp jag är så nördig att jag kallar mig för hans mamma. Ser så mycket fram emot att vi ska hitta på i framtiden!


5 snabba om mig


Ä l s k a r hundar. Jag är en av dem som hälsar på hunden före mina vänner/familjemedlemmar!


Det första jag gör när jag kommer hem är att ta av mig strumporna, älskar att vara barfota!

Trots att jag bor i en etta så finns det typ 4-5 par med mysiga tofflor utspridda här hemma.


När jag går in för något så går jag all in. Bestämde mig för att lära mig sticka 2022, 3 veckor senare hade jag stickat min första tröja.

Tack pappa för den lite maniska sidan, haha!

Älskar verkligen att bada, men är tyvärr lite av en badkruka. Har några klippor nere vid Mälaren där

jag fullkomligt älskar att hänga och ta massa dopp på somrarna.

Älskar allt som har med Harry Potter att göra. Lyssnar på ljudböckerna varje kväll tills jag somnar.En hyllning till min mamma

EN HYLLNING TILL MIN KÄRA MAMMA

Den mest osjälviska och omtänksamma personen jag känner, som alltid tänker på att alla andra ska ha det bra. Har alltid känt att det funnits en öppen famn och känt mig trygg med att kunna berätta vad som helst. 


Vi har en så fin relation och även om vi bara ses några gånger om året (varför ska Sverige vara så himla avlångt?) så pratar vi med varandra i telefonen varje dag! Om jag någon gång blir mamma så hoppas jag på att bli en lika bra mamma som du varit och är till mig.


Jag önskar att det fanns fler bilder på oss från när jag var liten. Därför vill jag hjälpa andra mammor att få bilder på sig själva tillsammans med sina barn. För det är så himla värdefullt, både för dig som mamma men också för ditt barn både nu och senare i livet.

Jag och mamma back in the days!

VAD VILL DU GÖRA NU?

ER FÖRSTA UPPLEVELSE

Du bär på ett extra liv och förtjänar en stund för dig själv där vi skapar minnesvärda bilder att se tillbaka på om 5, 10 eller 30 år.

GRAVID

EN MYSIG STUND FÖR ER

Föreviga det speciella bandet er emellan eller kanske hela familjen. Det blir en mysig, rolig och minnesvärd stund.

MODERSKAP

FÖREVIGA LIVETS STORA DAG

Ska ni gifta er och vill ha en lättsam bröllopsfotograf som värderar känslosamma bilder före det perfekta och tillrättalagda?

BRÖLLOP

Check out our services

FÖREVIGA DEN FÖRSTA TIDEN TILLSAMMANS

De är så små en så kort stund, passa på att föreviga den tiden innan den är förbi.

NYFÖDD

LÄS OM TIPS, FÅ INSPIRATION M.M

Här hittar du fototips, tips för gravida & mammor och massa, massa mer!

BLOGG

FUNDERINGAR? KONTAKTA MIG

Hör av dig med dina funderingar så svarar jag så fort jag kan!

KONTAKT