En mysig stund med Emilia och Uno

Nu såhär i mitten av februari börjar jag känna mig ganska trött på vintern och längtar efter våren och sommaren. Ser så mycket fram emot härliga fotograferingar i kvällssolen med fina mammor och barn. Att få föreviga bandet mellan mamma och barn är ett av det finaste jag vet.


En helt överjävligt(!) myggig men fin kväll i somras kom Emilia till Stockholm (ända från Värmland bara för att fotas av mig 🫶🏼) med sin lilla Uno för att föreviga deras relation. Moderskapsfotograferingar är verkligen min favoritfotografering, det är så himla fint att få föreviga relationen mellan mamma och barn. Det blir alltid en hel massa gos, bus och tokigheter under fotograferingen också - så skratta gör man mycket av!

Hur många bilder har du på dig tillsammans med ditt barn?


Jag hör (och ser också) ofta att det är mammor som håller i kameran och tar bilder på barnet/barnen tillsammans med pappan, medan mamman själv nästan aldrig får några bilder tillsammans med sitt barn. Därför tycker jag verkligen att du som mamma, om du känner igen dig i det, borde boka en moderskapsfotografering där ALLT fokus ligger på dig och ditt barn och er relation till varandra. Det blir en mysig och lättsam stund där jag med enkla instruktioner guidar dig genom fotograferingen.


Men tänk om hen inte är på humör då? 🙈 När du bokar en fotografering med mig så skickar jag ut en guide i förväg med tips hur du kan preppa inför fotograferingen så bra som möjligt, och sedan så utgår vi från barnet. Jag brukar ta en stund i början av fotograferingen att bara prata och busa lite, för att jag inte ska verka så läskig. Vissa barn är ju väldigt framåt och man blir tjenis med varandra direkt, medan vissa är lite mer svårflörtade - men det har alltid blivit superfina bilder! Är barnet lite mer blygt så kanske det mest blir bilder där ni sitter tillsammans och myser, och har du ett lite större barn med myror i brallan så kör vi tävling vem som kan springa snabbast och andra roliga grejer för att det ska hända något och vara roligt. Det ska inte vara tråkigt att vara på en fotografering - utan tvärtom! Vi utgår från barnet helt enkelt, då blir det bäst för alla.


Både du och ditt barn förtjänar bilder på er tillsammans.

Såhär sa Emilia om fotograferingen
"Jag har följt Sara (och många andra fotografer) på Instagram länge och kände ganska snabbt att av alla fotograf-konton så var Saras det jag absolut gillade bäst, älskade hennes varma och jordade bilder 🤎
Är så tacksam över att jag tog med min lilla familj hela vägen från Värmland till Stockholm för att fotas!
Bilderna blev helt magiska och vi kände oss väldigt bekväma med Sara under fotograferingen.
Hon fanns även att bolla med från dag ett, väldigt inlyssnande och noga med att vi skulle få precis de bilder vi önskade. Rekommenderar VARMT 🫶🏼"


- Emilia Ruud
En kväll som gav hundratals myggbett och minnen att se tillbaka på för resten av livet 🤎


Bilderna kommer att betyda så mycket redan nu, men jag lovar att de kommer att betyda ännu mer för varje år som går. När ditt barn börjat skolan, tappat sin första tand, tagit studenten och flyttat hemifrån kommer du titta tillbaka på bilderna och minnas hur det var när hen var sådär liten och fortfarande ville komma och krypa upp i mammas trygga famn. Ditt barn blir aldrig så litet som det är just nu.