Från sparkar i magen till en egen liten person


Ulrika fotograferade jag redan under graviditeten, därför var det extra roligt att få komma hem till dem och fotografera lilla Märta när hon var några veckor gammal. Att Märta vid den här tiden såg ut som en liten prickigkorv ser en inga tecken av, Ulrika var rädd att hon var för prickig för att det skulle fungera att göra en fotografering - men lite extra pillande i Photoshop så var prickarna ett minne blott!


Jag hade tagit med mig en filt som gick i beige och en vit fin kimono med brodyr som Ulrika lånade till en del av bilderna. Inför fotograferingen hade vi haft kontakt och jag hjälpte Ulrika att välja kläder till fotograferingen, vilket jag gärna gör.


Under denna typen av fotografering så tar jag både amningsbilder, bilder på bara barnet, på er tillsammans och även detaljbilder. Det blir en bra blandning, och såklart vill du minnas både hur söta dom där små tårna var men också hur litet ditt barn var när du höll det i famnen. Barnets utseende ändras mycket under den första tiden i livet också - så det där tidiga utseendet vill en gärna få med på bild.


Med värme, Sara